ZİHİNLE MADDE KONTROLÜ



Daha önce paylaştığım SINIR BİLİM(FRİNGE SCİENCE) başlıklı yazımda sınır bilim veya diğer adıyla sözde bilime giriş yapmış ilgilendiği alanları anlatmıştım. Yazının sonunda bu konuları daha sonra açıklayacağımı söylemiştim. Bu yazımda dizinin bu bölümünün konusu psikokineziden(psychokinesis) bahsedeceğim.

Psikokinezi diğer adıyla telekinezi Yunanca τλε + κίνησις, "uzaktan hareket”  yani maddeler üzerinde düşünce gücüyle etki yapma olarak tanımlanır. Her sınır bilim konusu gibi bilimsel bir kanıt yoktur.


Tarihte bilim insanları psişik insanlar üzerinde pek çok deneyler yapmışlar fakat bu olguyu açıklayacak bir kanıt bulamamışlardır. Bu insanlardan en ünlüleri Rus psişik Nina Kulagina ve İsrailli medyum Uri Geller’dir. Uri Geller şu herkesin bildiği ünlü kaşık bükme numarasını yapan kişidir.




Nina Kulagina ise daha üst seviyede bir psişiktir. Bilim adamları onu her zaman hayranlıkla izlemiştir.



Çek bilim adamı Dr. Zdenek Rewdak


1968 yılında Moskova’da katıldığı bir parapsikoloji konferansında şöyle diyordu:

“Bir cam kavanozun içini sigara dumanıyla doldurduk ve kavanozu baş aşağı çevirerek önüne koyduk. Mikhailova belirli bir uzaklıktan konsantre olarak sanki katı bir cisimmiş gibi sigara dumanını ortadan ikiye böldü.”


İngiliz fizikçi Benson Herbert

Bn Mikhailova'yla yaptığı deneyleri tamamladıktan sonra gücünü bir de kendi üzerinde denemek istemişti. Mikhailova kendi derisinde veya bir başkasının derisinde yanıklar oluşturabiliyor sonra da bunları yok ediyordu. Herbert daha önce bunu denemiş ve aşırı bir sıcaklık hissetmişti. Mikhailova'ya kolunu uzatarak bu sefer ne kadar acı duyarsa duysun deneyi kesmemesini rica etti. Medyum Herbert'in kolunu tuttu ve konsantre oldu. Bir süre sonra Herbert şiddetli bir ağrı duydu dişlerini sıkarak serbest kalan eliyle alnına vurdu çok acı çektiği belliydi beş dakika sonra da kendinden geçti Mikhailova deneyi kesmek zorunda kaldı.


Bu deneyin sonunda Mikhailova Dr Herbert’e şu açıklamayı yaptı:



"Bir objeyi ne zaman harekete geçireceğimi anlarım. Obje harekete geçmeden önce karıncalanma hissine benzer güçlü bir enerji belkemiğimden beyin tabanıma doğru yükselmeye başlar görme gücüm etkilenir tansiyonum yükselir. Bir grup kibrit arasından hangi kibritin hareket edeceğine ve hangi yöne gideceğine karar verebilirim. Deney yaptığım sırada hava serin olmalıdır. Ne sigara ne de içki kullanırım. Ağır bir yemekten sonra deney yapmaya kalkışmam. Bir deneyle öteki arasında en az 5 dakika dinlenme ihtiyacı duyarım aksi takdirde tansiyonum yükselir. Şüpheci kişilerin bulunduğu ortamlarda çalışmam zorlaşır."



Görülen o ki bilim adamları bu olguyu ne kabul etmekte ne de reddebilmekte. Biz konuyu burada bırakıp diziye geri dönelim. Fringe’in bu bölümünde bir paket teslimat şirketinde çalışan Joseph Meegar 1 ay önce potansiyelinizi açığa çıkarın ilanına başvurduktan sonra kendisinde birşeylerin değiştiğini hissetmişti. Bir gün işinin gereği hoşlandığı kızın çalıştığı yere gitti. Onun başkasıyla çıktığını gördükten sonra etrafındaki elektronik aletler bozulmaya başladı. Asansöre binip oradan uzaklaşacaktı fakat kızın asansöre binmesiyle bir anda enerji yükselmesi oldu ve asansör kendini aşağı doğru sürüklemeye başladı. Zemine çakıldığında Meegar hariç herkes ölmüştü. 







FBI‘ın fringe bölümü olay yerine geldiğinde asansörün düşme nedenini anlayamamıştı Dr. Bishop'a göre bu kişinin beynindeki elektromanyetik alanı güçlendirilmiş, bu da zihin gücüyle elektronik cihazları hareket ettirebilme yeteneğini geliştirmişti. Olayı çözmek için bu kişiyi bulmaları gerekiyordu. Yine Dr. Bishop’ın bir fikri vardı asansörden çıkan kanıtlarda birikmiş Meegar’ın yaydığı dalgaları güvercinlere şarj edecekti. İlk başta herkes için bu fikir saçmaydı.






Teoride düşünüldüğünde kuşlar göç ederken kendilerine özgü pusulalarından yararlanır. Bunu yaparken dünyanın manyetik alanını kullanırlar. Gagalarında manyetik özellikte olan manyetit mineralinden yararlanırlar.







Bu mineral spinal yapısındaki ferrimanyetik, Fe3O4 formülüyle gösterilen demir mineralidir. Ferro-ferrik oksit olarak da bilinen manyetit ayrıca demir 2-3 oksit olarak da adlandırılır. Kimyasal formülü FeO.Fe2O3 şeklinde de yazılmaktadır. Bu gösterim demirin iki farklı değerliğe aynı anda (2+ ve 3+) sahip olduğunu göstermektedir. Manyetik özelliğini 858 K'in üzerinde kaybetmektedir.

Dalgaları güvercinlere eklediğinde manyetit etkilenmiş olacak ve gidecekleri yer aradıkları kişi olacaktır. Deney başarılı olur ve Meegar’ı bulurlar.
Buna benzer bir deney Amerikalı araştırıcılardan Walcott tarafından yapıldı ve güvercinlere küçük mıknatıslar takınca, kuşların yönlerini tamamen şaşırdığını gördü.
Fringe ne kadar bir dizi olsa da bazı şeyler olabilecek kadar gerçek.



Kaynak: 

https://tr-tr.facebook.com/pp.zihinkontrolu/posts/268212093278599
http://tr.wikipedia.org/wiki/Manyetit
http://tr.wikipedia.org/wiki/Telekinezi



Yorumlar

  1. Abi meslegin nedir ve hangi üni yi bitirdin benim de bu tür konular ilgimi çekiyor sınır bilim üzerine çalışmak istiyorum hangi bölümü önerirsin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder